5 december 2017

Wensink helpt leerlingen uit groep 7 en 8 krijgen bij verkeersles over de dode hoek


Op donderdag 30 november hebben de groepen 7 en 8 De Hovenschool uit Deventer een dode hoekles gevolgd. Met het lesprogramma Veilig op Weg leerden de kinderen wat je het beste kunt doen als je een vrachtauto, bus of landbouwvoertuig op straat tegenkomt. Wensink Mercedes-Benz Deventer en Veilig Verkeer Nederland sloegen de handen ineen om de kinderen een leuke en leerzame les over de dode hoek te geven.


Veilig op weg
Deze verkeersles werd gegeven in het kader van Veilig op We. De les begon in de klas met een film en een quiz, waarin de kinderen leren wat de dode hoek is en hoe ze veilig kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer. Ook is er speciale aandacht voor de juiste plek bij een rotonde. Aansluitend mochten de kinderen plaatsnemen in de cabine van een echte vrachtauto om zo zelf te ervaren wat een chauffeur wel en niet ziet. Dit werd door de jonge deelnemers als spannendst ervaren!


Verschillende maatregelen zoals spiegels en camera’s op grote voertuigen maken de dode hoek kleiner, maar lossen het probleem niet helemaal op. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, vooral aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen.


Veilig op Weg is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland en Transport en Logistiek Nederland (TLN) en is mede mogelijk gemaakt door ROV Oost-Nederland en de gemeente Deventer.

Meer nieuws...

    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart