5 april 2017

Eerste Mercedes-Benz Arocs zes-asser in Nederland voor Faber Betonpompen
Faber Betonpompen uit Zoeterwoude nam onlangs een unieke Mercedes-Benz Arocs 6551 12x4/8 in gebruik voor hun vestiging in Creil. De truck is via Van der Spek in Vianen bij Putzmeister in Duitsland opgebouwd met een betonpomp en een 63 meter uitvouwbare mast om op moeilijk bereikbare plekken beton te kunnen storten. Dat het de eerste Mercedes-Benz Arocs zes-asser in Nederland is, maakt deze aflevering zo bijzonder.


Voordelen Arocs 6551
Het betonpompbedrijf uit Zoeterwoude heeft vanwege haar werkzaamheden behoefte aan een ‘zware jongen’ met flink wat spierballen. De Mercedes-Benz Arocs 6551 truck lijkt aan deze wensen te voldoen. Deze wagen kan, dankzij de hogere bodemvrijheid en de automatische 16-versnellingsbak Powershift 3, namelijk erg goed uit de voeten op moeilijk begaanbaar bouwterrein.


Henk de Boer van Faber Betonpompen vertelt meer over de keuze voor de Mercedes-Benz Arocs: “Een belangrijke reden is de hoge restwaarde. Zeker met zo’n specifieke en kostbare opbouw is het belangrijk dat de afzetmarkt groot is. Mercedes-Benz doet het wat dat betreft erg goed ten opzichte van andere merken.” Ook noemt Faber het gemak van een lokale dealer: “Mercedes-Benz truckdealer Wensink Emmeloord zit dichtbij onze vestiging in Creil, wat een absolute prť is. Al voeren we het overgrote deel van het onderhoud vanwege de specifieke betonpomptechniek uit in onze eigen werkplaats, een lokaal aanspreekpunt is wel zo prettig.” De Arocs truck is geleased via Mercedes-Benz CharterWay.


Wederzijds vertrouwen
Jelle Kuiper, verkoper zware bedrijfswagens bij Wensink Emmeloord: “Eerder al hebben we twee Arocs drie-assers met 31 meter telescoopmast mogen leveren aan Faber Betonpompen. Dit was een goede basis voor wederzijds vertrouwen. Zo mochten we de allereerste Arocs zes-asser van Nederland leveren Aan Faber.”


Ook vertelt Kuiper wat de Arocs 6551 zo bijzonder maakt: “Het voertuig is onder andere voorzien van een dubbele plaatkoppeling, automatische 16-versnellingsbak Powershift 3 en 16 tons veren op de achterassen. Samen met de 10 tons gestuurde voorloopas en de 12 tons gestuurde naloopas stuurt dit voertuig met in totaal vier gestuurde assen bijzonder eenvoudig. Al was het nemen van de eerste rotonde bij het afleveren toch wel spannend met zijn 65 ton en zes assen. Het geeft een super gevoel om als kleinste verkoper binnen Wensink Mercedes-Benz de grootste zes-asser van Nederland af te leveren!”


Faber Betonpompen
Faber Betonpompen is reeds veertig jaar gespecialiseerd in het verpompen van betonmortel. Met twee vestigingen, zestig medewerkers, dertig mobiele betonpompen en vijf Celbeton menginstallaties is Faber Betonpompen uitgegroeid tot een toonaangevend en innovatief betonpompbedrijf.


In 2015 heeft Faber Betonpompen al twee nieuwe Arocs 2836 6x4 trucks van Wensink Emmeloord in gebruik genomen. In 2016 is er ook nog een Actros 2442LS midlift 6x2 in gebruik genomen.Jelle Kuiper, verkoper zware bedrijfswagens bij Wensink, bij de Mercedes-Benz Arocs zes-asser.

Meer nieuws...

    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart