Bandenwissel en opslagOm slijtage van uw banden te minimaliseren, is het verstandig om uw winterbanden in de zomer om te ruilen voor zomerbanden en vice versa. Wij verzorgen deze bandenwissel graag en slaan direct de set banden die u niet gebruikt op onder de juiste omstandigheden! Ook kunt u natuurlijk bij ons terecht voor complete wielensets, losse banden en velgen. Maak direct een afspraak met één van onze werkplaatsen!

Waarom wissel ik mijn banden?

Zomerbanden presteren optimaal in de periode vanaf maart tot en met oktober. Winterbanden zijn geoptimaliseerd voor alle overige maanden. Hoe belangrijk is het precies om uw banden tussentijds te verwisselen?

Het antwoord op deze vraag is simpel, namelijk: erg belangrijk. Bij temperaturen lager dan zeven graden bieden winterbanden beduidend meer grip op het wegdek dan zomerbanden. Dit komt doordat winterbanden gemaakt zijn van zachter rubber dan zomerbanden. Tevens is het bandenprofiel anders opgebouwd, waardoor de band meer warmte vasthoudt en daardoor beter presteert in koude temperaturen. Zomerbanden presteren daarentegen juist goed tijdens warm weer, doordat ze gemaakt zijn van harder rubber en minder warmte vasthouden.

Winterbanden presteren veel minder goed tijdens gebruik onder hoge temperaturen: de remweg wordt langer, u heeft minder grip en uw stuurprecisie neemt af. Hetzelfde geldt voor het gebruik van zomerbanden in lage temperaturen. Daarnaast slijten zomer- en winterbanden sneller wanneer u ze onder verkeerde weersomstandigheden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat uw banden sneller aan vervanging toe zijn, wat u onnodige uitgaven bezorgt.

Wij willen graag dat u comfortabel en veilig de weg op kan. Daarom hebben we een video ontwikkeld waarin veiligheidsprofessional Tim Swanborn uitlegt wat het belang is van winterbanden. Bekijk deze video, samen met enkele andere video’s over veiligheid, hier!


Het Wensink Bandenhotel

Uw banden moeten onder de juiste omstandigheden opgeslagen worden. Gebeurt dit niet, dan gaat de kwaliteit van de banden zelfs na één zomer of winter al hard achteruit. Banden zijn daarnaast groot en onhandig. Veel mensen hebben daardoor onvoldoende ruimte of gewoon geen zin om hun banden zelf op te slaan. Wensink doet dit echter graag voor u. Zelfs zo graag, dat we een heus bandenhotel hebben opgericht. Hier kunnen uw banden veilig de zomer of winter door. Daarnaast voorzien we uw banden van een frisse wasbeurt en een uitgebreide druk- profiel- en schadecheck. U kunt er zeker van zijn dat uw banden het volgende seizoen weer in topconditie onder uw auto komen te liggen. En dat voor slechts €54,45 per seizoen!


Bereken uw tarief voor wissel en opslag

Benieuwd naar uw tarief? Bereken het in onze tarievencalculator voor bandenopslag. U kunt natuurlijk ook direct een werkplaatsafspraak inplannen.


 Meer weten over het Wensink Bandenhotel? 


www.uwbandenhotel.nl 

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart