13 augustus 2018

Elektrisch rijden


Elektromobiliteit. Mercedes-Benz zet de schakelaar om. Hier vindt u meer informatie over onze elektrische en plug-in hybrid modellen en leest u het laatste nieuws op het gebied van elektrisch rijden. 


Modellen

Mercedes-Benz biedt u middels verschillende modellen de kans om gebruik te maken van alternatieve aandrijving. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten modellen. 


>> Elektrische modellen.


>> Plug-in hybrid modellen.


>> Hybride modellen. 


>> smart electric drive


 

Nieuws

16-10-2017.   Daimler legt visie op de toekomst van mobiliteit uit en maakt daarbij haar plannen tot 2022 bekend. 

Om lokaal emissievrij rijden te realiseren, hanteert Daimler een drievoudige aandrijvingsstrategie met elektroauto’s, hybridemodellen en verbrandingsmotoren. De onderneming kiest voor een holistische aanpak bij de elektrificering met het nieuwe technologie- en productmerk EQ. Naast de ontwikkeling van een modulaire voertuigfamilie wordt een omvangrijk ecosysteem ontwikkeld voor de ontwikkeling van de vereiste laadinfrastructuur.


“Alle seinen staan op groen. We investeren alleen al meer dan 10 miljard euro in de ontwikkeling van onze EQ-modellen”, aldus Ola Källenius, sinds begin dit jaar verantwoordelijk voor Daimler Group Research en Mercedes-Benz Cars Development. “In 2022 zullen we meer dan tien volledig elektrische modellen op de markt brengen. We elektrificeren ook het gehele Mercedes-Benz modellengamma en onze klanten kunnen zo kiezen voor tenminste één elektrisch alternatief in elke Mercedes-Benz modelserie, in totaal meer dan vijftig.” Lees meer... 02-10-2017.    Concept EQ - een nieuwe visie op mobiliteit. 

EQ wordt het nieuwe label van Mercedes-Benz voor elektromobiliteit. Daarbij staat de naam EQ voor ‘Electric Intelligence’ en is afgeleid van de Mercedes-Benz-merkwaarden ‘emotie’ en ‘intelligentie’.

Lees meer...

 

Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart