13 augustus 2018

De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse

Vanaf nu in onze showrooms!


We hebben er lang op gewacht: de nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse. Eindelijk is het zover, vanaf nu is deze vernieuwde bestseller in onze showrooms te bewonderen! De nieuwe A-Klasse behoudt zijn jonge en dynamische karakter en is tegelijkertijd volwassener en comfortabeler dan ooit. Daarmee is het dan ook zeker een bezoekje aan onze showroom waard. 

Een van de meest bijzondere vernieuwingen is het infotainmentsysteem ‘MBUX’ van Mercedes-Benz, waarbij gebruiksgemak een geheel nieuwe betekenis heeft gekregen. Hiermee leert de nieuwe A-Klasse u namelijk, door middel van kunstmatige intelligentie, elke dag een beetje beter kennen. ‘Just like you’


De nieuwe A-Klasse is per direct te bestellen* en is verkrijgbaar vanaf € 30.695,- inclusief kosten rijklaar maken.

* met uitzondering van de Mercedes-Benz A-Klasse A 160, deze is te bestellen vanaf 22 juni a.s.
                                          Plan uw proefrit


A-Klasse Launch Edition

De A 200 en A 180 d zijn leverbaar als Launch Edition. De A-Klasse Launch Edition heeft een rijke standaarduitrusting met:

  • 17 inch lichtmetalen velgen.
  • 10 inch mediadisplay.
  • Advantagepakket inclusief Mercedes-Benz navigatiesysteem.
  • Connectiviteitspakket smartphone (smartphone-integratie, voertuig set-up en voertuig monitoring via Mercedes me).
  • High Performance LED-koplampen.
  • Parkeerassistent.
  • Spiegelpakket.

De A-Klasse Launch Edition is leverbaar vanaf € 39.924. Lees hier alles over de Launch Edition.

Uitvoeringen en vermogen nieuwe A-Klasse


De nieuwe A-Klasse is leverbaar in verschillende types, voor ieder wat wils! Bekijk het overzicht hieronder met aanvullende infomatie per type. Bekijk hier de prijslijst van de nieuwe A-Klasse


 TypeBrandstof Vermogen  Vanafprijs Te bestellen vanaf

A 160

 Benzine107 pk € 30.695  22-06-2018

A 180d

 Diesel116 pk € 36.818 Per direct 

A 180d Launch edition

 Diesel 116 pk € 40.280  Per direct 

A 200

 Benzine 163 pk € 36.724  Per direct 

A 200 Launch edition

 Benzine 163 pk € 39.924  Per direct 

A 250

 Benzine224 pk  € 46.669  Per direct Highlights van de nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse 

MBUX

De naam MBUX voor het nieuwe infotainmentsysteem geeft aan dat de gebruikerservaring (UX: user experience) op de voorgrond staat. Uniek aan dit systeem is dat het kan leren met behulp van kunstmatige intelligentie. MBUX kan worden gepersonaliseerd en aangepast aan de wensen van de gebruiker. Daarmee zorgt het systeem voor een emotionele band tussen auto, bestuurder en passagiers. Tegelijkertijd zijn draadloze updates mogelijk. MBUX luidt tevens een nieuw tijdperk in op het gebied van Mercedes me connectiviteit.

 

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting met 64 kleuren Van 12 naar 64 - de nieuwe A-Klasse biedt bij de generatiewissel vijf keer zoveel kleuren dan voorheen. En niet alleen zijn er meer kleuren, de emotionele uitstraling is ook uniek in dit segment: de verschillende kleuren vormen samen tien kleurwerelden die een lichtweergave met spectaculaire kleurveranderingen mogelijk maken.

 

Nieuwe user interface

Een andere highlight van de nieuwe A-Klasse is het touchbedieningsconcept - een drie-eenheid van touchscreen, touchpad op de middenconsole en touch control-buttons in het stuurwiel. Het voordeel naast de intuďtieve gebruikerservaring is ook minder afleiding voor de bestuurder. Andere sterke punten zijn de widescreen cockpit met hoge resolutie en touchscreen, het navigatiedisplay met augmented reality-technologie en de intelligente spraakbediening met natuurlijke spraakherkenning, die wordt geactiveerd met het trefwoord ‘Hey Mercedes’.

Design nieuwe A-Klasse


Interieur


Bij het design van de nieuwe A-Klasse is er voor gezorgd dat alles perfect aanvoelt. Zo is de bestuurdersstoel voorzien van een multicontourstoelenpakket. Hiermee kunt u met behulp van het touchscreen de stoel helemaal naar uw wensen afstellen. Zo kunt u bijvoorbeeld de breedte van de rugleuning afstellen of genieten van een rugmassage. Leuk weetje: bij de actieve multicontourstoelen worden de zijkanten van de stoelen gevuld met lucht. Daardoor voelt de stoel als een maatpak.


Het interieur heeft een dashboard, middenconsole en portierbekleding die volledig in elkaar over lopen. Dit geeft de A-Klasse een aangename uitstraling. Ook de ruime keuze aan sierdelen en de indirecte verlichting dragen bij aan deze vriendelijke ambiance. Tenslotte heeft het model maar liefst twee displays met hoge resolutie. De schermen lijken te zweven en de bediening vanaf het stuurwiel, met de touchpad en het touchscreen is licher dan ooit tevoren!

 

Exterieur

Ook het exterieur heeft een nieuwe vormgeving. Zo is de belijning puurder geworden en heeft het model opvallende details die de auto nog chiquer maken. De achterzijde van het model oogt breed en sportief maar behoudt zijn elegantie door de tweedelige achterlichten. Ook heeft het model een steile grille en een diep naar beneden getrokken motorkap. Aan de linker- en rechterzijde bevinden zich twee opvallende highlights. 


Ook nieuw zijn de optionele MULTIBEAM ledkoplampen. Deze kunnen de lichtsterkte en verdeling extreem snel en nauwkeurig aanpassen aan iedere verkeersomstandigheid. Achttien individueel aangestuurde leds zorgen voor een lichtkleur die te vergelijken is met daglicht. Het resultaat? rust vor uw ogen! 


Inclusief geavanceerde radarsensoren, 3D-stereocamera en weergave in hoge resolutie van de functies in de cockpit. Ze laten uw enthousiasme voor de mobiliteit van de toekomst zien en dragen actief bij aan het vormgeven van de weg naar autonoom rijden.

 Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart