13 augustus 2018

Concept EQ - een nieuwe visie op mobiliteit. 

Mercedes-Benz heeft dit jaar in Parijs een nieuw studiemodel van een volledig elektrisch model gepresenteerd; de ‘Generation EQ’. Met ‘Generation EQ’ laat Mercedes-Benz zien, hoe de elektrische auto al snel een volgende stap kan maken: het studiemodel in de vorm van een sportieve SUV-coupé biedt een vooruitblik op een nieuwe generatie elektrisch aangedreven auto’s. Met een actieradius van 500 kilometer en alle sterke punten van het merk Mercedes-Benz, zoals veiligheid, comfort, functionaliteit en connectivity, voldoet 'Generation EQ' aan alle voorwaarden voor moderne, duurzame mobiliteit.


EQ wordt het nieuwe label van Mercedes-Benz voor elektromobiliteit. Daarbij staat de naam EQ voor ‘Electric Intelligence’ en is afgeleid van de Mercedes-Benz-merkwaarden ‘emotie’ en ‘intelligentie’.


“De mobiliteit van de toekomst is bij Mercedes-Benz gebaseerd op vier pijlers: Connected, Autonomous, Shared en Electric. ‘Generation EQ’ bundelt al deze factoren op een consequente manier”, zegt Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler AG en Hoofd Mercedes-Benz Cars. “Emissievrije auto’s zijn de toekomst. En ons nieuwe label EQ gaat veel verder dan alleen de elektrische auto. EQ staat voor een alomvattend elektrisch ecosysteem van services, technologieën en innovaties.”


Het eerste EQ-seriemodel in het SUV-segment wordt binnen vier jaar in productie genomen. Bovendien is er een modellenoffensief gepland, waarmee het portfolio van Mercedes-Benz Cars successievelijk wordt uitgebreid met elektrificeerde modellen.

Er is ook een speciale website waarop veel informatie is te vinden over wat Mercedes-Benz nu en in de toekomst te bieden heeft op het gebied van elektrische modellen.

De volgende hybride-modellen zijn verkrijgbaar bij Wensink Mercedes-Benz:

  • Mercedes-Benz C 350 e Limousine
  • Mercedes-Benz C 350 e Estate
  • Mercedes-Benz E 350 e Limousine
  • Mercedes-Benz GLC 350 e 4MATIC
  • Mercedes-Benz GLC 350 e 4MATIC Coupe
  • Mercedes-Benz GLE 500 e 4MATIC
  • Mercedes-Benz S 500 e


Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart