17 februari 2017

Wensink Automotive faciliteert B-Klasse electric drive aan TechFunity

Unieke samenwerking tussen ROC Instelling Aventus, Wensink Automotive en Wensink Lease op het vlak van onderwijs en mobility.


Aventus mocht donderdag 16 februari de sleutels van een nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse electric drive in ontvangst nemen voor TechFunity, een samenwerkingsverband tussen onderwijs en een groot aantal bedrijven in de mobility branche. De officiŽle bekrachtiging van deze samenwerking vond plaats in de showroom van Wensink in Zwolle.


TechFunity is een samenwerkingsverband tussen onderwijs (Aventus, een aantal VMBO-scholen, de HAN Automotive) en een groot aantal bedrijven in de mobility branche, waaronder Wensink Automotive B.V. Aventus wil nog intensiever samenwerken met bedrijven en op die manier haar studenten blijven opleiden met kennis en kunde van het allernieuwste op de mobility markt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de reparatie en verkoop van elektrische en hybride auto’s, maar ook aan de laadpalen die deze auto’s van energie voorzien. Door ook samen te werken met het VMBO en de HAN, wil Aventus ervoor zorgen dat het wisselen van opleiding makkelijker verloopt. De activiteiten van TechFunity zijn voornamelijk gericht op de niveau 4 opleidingen.


Bijdrage Wensink Automotive en Wensink Lease
Wensink Automotive en Wensink Lease bieden in dit kader de Mercedes-Benz B-Klasse electric drive aan Aventus aan. De auto wordt voornamelijk ingezet voor trainingsdoeleinden. Wensink verzorgt in samenwerking met Mercedes-Benz Nederland een training aan docenten en vervolgens wordt deze training op maat ingezet voor de studenten.


"Een intensieve en unieke samenwerking"

Durk van Wieren, Projectleider TechFunity binnen Aventus, is erg blij met de samenwerking en de nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse electric drive: “Ik ben erg trots op deze vorm van samenwerking. Dit is nu een mooi voorbeeld van hoe TechFunity vorm en inhoud moet krijgen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we samen de toekomst tegemoet gaan”. Eric Wilbers, Operationeel directeur binnen Wensink Automotive onderstreept het nut van deze unieke samenwerking: “Het is een mooie start van een intensieve, maar vooral unieke samenwerking, waarbij wij elkaar ondersteunen en aanvullen op het vlak van mobiliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers”.

 


 

Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart