7 juni 2016

Wensink Zwolle support BMX'er Laura Smulders op haar weg naar Rio

'Met deze praktische auto kan ik nu zelf naar al mijn trainingen rijden'

Wensink Zwolle support BMX'er Laura Smulders met een gloednieuwe Mercedes-Benz Citan op haar weg naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Op vrijdag 3 juni 2016 nam zij de sleutels van deze bedrijfswagen in ontvangst om er vervolgens tot aan de Spelen in te mogen rijden. "Hij is erg mooi geworden", meent Laura, zelf verantwoordelijk voor het ontwerp van de opdruk. "In deze periode vol trainingen is het erg handig om eigen vervoer te hebben en een beetje reclame voor beide partijen is natuurlijk nooit weg."



Het was Sibbele Oegema van Oegema Transport Dedemsvaart B.V. die Wensink Zwolle en Laura Smulders bij elkaar bracht. "Sibbele is als sponsor nauw betrokken bij het team van Laura", vertelt Laurens Stigter, algemeen directeur Wensink Zwolle. "Wij leveren auto's aan Sibbele, zijn niet geheel onbekend in de BMX-wereld en dus belde hij mij met de vraag of wij Laura wilden sponsoren." Na wijs beraad besloot Wensink Zwolle op dit verzoek in te gaan met als resultaat een opvallende Mercedes-Benz Citan 109 cdi met een krachtige uitstraling voor zowel Laura als Wensink. Deze Citan is de jongste bedrijfswagen van Mercedes-Benz, naast de Vito en de Sprinter. De praktische laadruimte vormt een groot pluspunt voor Laura. "Ik kan mijn fietsen en enorme sporttas nu makkelijk meenemen", zegt ze goedkeurend.



Olympische medaille
Laura fietst voor het TVE-BMX team, het enige commerciële BMX team in Europa. Het team werd met steun van Oegema Transport en andere sponsoren opgericht. Het doel was minimaal twee rijders naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Met een kwalificatie voor Elke van Hoof en Laura Smulders is dat doel bereikt. "Na mijn bronzen medaille tijdens de Spelen van 2012 hoop ik nu weer op een medaille", laat Laura weten. "De afgelopen vier jaar heb ik meer wereldbekers gereden, onder druk wedstrijden gewonnen. Het zit er dus zeker in." Natuurlijk hoopt ook Wensink Zwolle dat Laura op vrijdag 19 augustus 2016 na een snelle finale een Olympische medaille in ontvangst mag nemen. "We wensen haar natuurlijk heel veel succes", sluit Laurens af.  


 

Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart