7 januari 2016

Mercedes-Benz Releases 2015

Mercedes-Benz kijkt met gepaste trots terug op het jaar 2015. Niet alleen heeft het bedrijf zijn beste Formule 1-seizoen ooit achter de rug - ook heeft het een aantal mooie, nieuwe personenwagens geïntroduceerd.

Voor jouw gemak hebben wij een greep van deze wagens op een rijtje gezet. Geniet van de nieuwste personenauto's van Mercedes! Welke vind jij de mooiste?

A-Klasse Facelift (W176)

De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse heeft een atletische uitstraling. Een krachtige voor- en achterbumper geven deze wagen een sportieve look en de nieuwe lichtmetalen velgen maken het geheel af. Het diamantrooster en de ster in de grill passen bij het energieke design dat in elke nieuwe Mercedes-Benz terugkomt.

Niet alleen het exterieur heeft een update gekregen. Het nieuwe instapmodel is de A 160, voorzien van een viercilinder benzinemotor met 102 pk. De meest krachtige motor is te vinden in de A 250 Sport met 218 pk.

Ook nieuw is Dynamic select, een optie waarmee het karakter van de motor, de transmissie, het onderstel en de besturing van de A-Klasse wordt aangepast. Te kiezen is uit de karakters Comfort, Sport, Eco en Individual. Al met al: de nieuwe A-Klasse is een topauto, afgestemd op een nieuwe generatie.

CLA Shooting Brake (X217)

Ook voor de nieuwe generatie: de Mercedes-Benz CLA Shooting Brake. Dit "kleine broertje" van de CLS Shooting Brake is een perfecte wagen voor iedereen die een ruime, nette wagen wil rijden, maar hier niet de hoofdprijs voor wil betalen.

In de CLA Shooting Brake draait alles om design. De wagen is gemakkelijk te onderscheiden van andere wagens uit zijn klasse en is daarnaast een ware eye-catcher op de weg. En met een lengte van 4,63 meter ook nog eens ruimer dan de meeste vergelijkbare wagens!

Er staan veel reviews op het internet over de CLA Shooting Brake. Eén ding hebben ze bijna allemaal gemeen: de CLA is een spannende auto die u veel comfort en passie in uw rijervaring geeft. Of je nu kiest voor het instapmodel of een superdeluxe versie: de CLA biedt een werkelijk fenomenale rijervaring.

C-Klasse Coupé


Het vloeiende en sensuele design van de atletische en sportieve nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse Coupé is een aanwinst voor het straatbeeld en straalt modern luxury uit. 

Tegelijkertijd wordt het interieur gekenmerkt door sportief getinte elegantie en stijl. Een dynamisch afgesteld onderstel, indien gewenst met luchtvering, vormt de basis voor een hoog dempingscomfort, minimale rolgeluiden, dynamische rijeigenschappen en rijplezier.

GLC (X253)

Na de GLA en de GLE introduceert Mercedes-Benz de GLC, een geheel nieuwe SUV. De auto meet 4,66 meter lang en 1,89 meter breed en onthult zich hiermee als een ware reus op de weg. Een grotere wagen betekent extra ruimte, wat leidt tot extra comfort.

De GLC is verkrijgbaar met een vier- of zescilinder die zo'n 170 pk in zijn lichte versie tot 211 pk in de meest krachtige versie levert. Extra aandacht verdient de 350 e, die zijn 211 pk benzinemotor combineert met een elektromotor van 116 pk. Dit geeft hem een topsnelheid van 235 km/h. Deze versie komt dit jaar (2016) op de markt.

Alhoewel de GLC geschikt is voor praktisch elke situatie, draait het niet alleen om brute kracht in deze wagen. Het interieur zowel als het exterieur straalt een bepaalde finesse uit, een klasse die niet veel SUV's kunnen bieden.

GLE (X166)

Waar de GLE zich mee kenmerkt is veelzijdigheid. Deze wagen is namelijk gebouwd om elke omstandigheid aan te kunnen. Offroad en on-the-road, weer of geen weer, de Mercedes-Benz GLE staat voor je klaar.

De nieuwe GLE is tevens één van de veiligste voertuigen in zijn segment. Mercedes baseert zijn veiligheidstechnieken op vier fasen. Fase één is veilig rijden. de GLE is hierop afgestemd met onder andere een dodehoekassistent (optioneel), zijwindassistent, elektronisch stabiliteitsprogramma en actieve parkeerassistent. Fase twee begint bij gevaar. De GLE past zich hierop aan met onder andere het COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS. Hiermee stopt u automatisch wanneer uw voorganger te dicht bij uw GLE komt. De laatste twee fasen betreffen een ongeval en de tijd na een ongeval. Hierop past de GLE zich aan met onder andere sensoren, airbags en automatische verlichting. 

GLE Coupé (C292)

Het twee-eiige tweelingbroertje van de GLE is de GLE Coupé. Een persoonlijke favoriet. Bij deze wagen draait het om smaak: love it or hate it.

Wat niet om smaak draait is de performance van deze wagen. En die performance is subliminaal. De wagen is beschikbaar als V6 of V8 benzinemotor. Hiermee levert de 400 4MATIC Coupé zo'n 333 pk. De krachtigste benzinemotor geeft je zo'n 585 pk. En dat is puur genieten. Voor de dieselliefhebbers bestaat er een V6 met zo'n 260 pk.

Maar ook bij de GLE Coupé draait het niet alleen om kracht. Vanbinnen combineert hij een wereld aan luxe met veel comfort.

AMG GT (C190)

De AMG GT is en blijft een icoon. Voor velen een onbereikbaar ideaal. De AMG GT staat voor luxe, succes, onverschrokken kracht en doorzettingsvermogen. En niet alleen het uiterlijk van de wagen ademt dit uit. Ook vanbinnen is de AMG GT een juweel.

De AMG GT is verkrijgbaar met een 4.0-liter 462 pk motor, zijn sterkere broertje de GT-S overtreft dit met een 4.0-liter 510 pk liter. Van 0 tot 100 in zo'n 3,8 seconden en een topsnelheid van 310 km/uur. Alles aan deze auto is gericht op succes en performance.

Maybach S-Klasse (X222)

Sinds de Maybach-Motorenbau GmbH in 1921 het eerste model introduceerde, associëren autoliefhebbers op heel de wereld het merk Maybach met hoge prestaties, verpakt in uiterst elegante exclusiviteit. Mercedes-Benz heeft deze spirit opnieuw tot leven gewekt. Representatief, exclusief en uniek. In de Mercedes-Maybach S-Klasse is de perfectie van de Mercedes-Benz S-Klasse versmolten met de exclusiviteit van Maybach.

Stap in een voertuig dat veel meer is dan alleen maar een auto. Een symbiose van traditie en moderniteit. Een geslaagde fusie tussen een luxueuze ambiance en een ideale werkomgeving. Met een imposante en stijlvolle aanwezigheid. Maak kennis met het design van de Mercedes-Maybach S-Klasse.

Het is echter niet alleen het interieur dat imponeert. Het Maybach-embleem op de C-stijl verleent de deze verlengde limousine een nobele uitstraling. En achterop prijken de zeven letters waarmee deze Mercedes nieuwe maatstaven in het luxe segment aanlegt: Maybach.


Welke Mercedes-Benz release uit 2015 is jouw favoriet? Laat het ons weten op onze Facebookpagina!

 

Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart