17 december 2015

De Mercedes-Benz SLC 43 - een roadster volgens AMG

In maart 2016, exact twintig jaar na de introductie van zijn segment, krijgt de allereerste compacte roadster een nieuwe naam – SLC – en een verbeterde techniek en vormgeving. De naamsverandering onderschrijft de traditioneel nauwe band met de C-Klasse, waarmee de roadster veel van zijn techniek deelt.


De 3,0-liter V6-biturbomotor levert met 270 kW/367 pk en 530 Nm indrukwekkende prestaties. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/h wordt in 4,7 seconden voltooid, de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. De nieuw ontwikkelde voor- en achteras, nieuwe steunen voor de motor en transmissie, stijve elastokinematica en zeer nauwkeurige besturing leveren een wezenlijke bijdrage aan de pittige, dynamische roadster-rijervaring. Nog meer dwarsdynamiek wordt mogelijk gemaakt door het optionele AMG Handling Package, dankzij een mechanisch achterassperdifferentieel.

Nieuw model, nieuwe naam

De SLC 43 markeert het keerpunt in de huidige roadsterwereld van AMG. Naast de naamswijziging van SLK naar SLC introduceert de open tweezitter ook een nieuwe AMG-typeaanduiding. De voor AMG bekende tweecijferige combinatie duidt de SLC onmiskenbaar aan als lid van de AMG-familie. Vanwege zijn totaalpakket ‘engineered in Affalterbach’ aan AMG-specifieke rijdynamiek, motorrespons en hoge efficiŽntie, neemt de SLC 43 een concurrerende positie in het segment in. De 43 staat voor de doorontwikkelde 3,0-liter AMG-V6-biturbo. De Mercedes-AMG SLC 43 is daarmee het eerste V6-model uit Affalterbach die de nieuwe typeaanduiding draagt. Dit wordt successievelijk in het toekomstige AMG-modelprogramma doorgevoerd.
 

Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart