11 december 2015

Wensink Mercedes-Benz top 10 van december

Als officiŽle dealer van Mercedes-Benz genieten wij dagelijks van een prachtig uitzicht op enkele van de allermooiste, snelste en meest luxe auto’s. Dit bracht ons aan het denken: wat is nou eigenlijk de allerbeste Mercedes-Benz?

De redactie van Wensink Automotive heeft onze showrooms en het internet afgestruind en is op de onderstaande lijst gekomen. De criteria voor deze lijst: snelheid, technische innovaties, uitstraling en faam binnen de autowereld.


Weet jij nog aanpassingen voor onze lijst? Stuur ons dan een berichtje op onze Facebookpagina en bekijk de aanpassingen in onze top tien van januari!


10. Mercedes-Benz W124

De vernieuwde nummer tien van deze lijst is de Mercedes-Benz W124. Deze E-Klasse, die werd geproduceerd van 1984 tot 1995 verdient zijn plek doordat hij enkele grote innovaties in zowel kwaliteit als ontwerp. De dieselmotoren uit de W124 worden voornamelijk geroemd om hun extreem hoge kilometerstanden en de topsnelheid die zij konden behalen.


9. Mercedes-AMG SL 65

Maak kennis met de meest krachtige Mercedes-AMG SL. Met zijn 6.0L V12-biturbomotor schiet dit beest van 0 tot 100 km/h in slechts 3,4 seconden. De motor levert maar liefst 630 pk en diverse systemen zoals de AMG speedshift Plus 7G-Tronic automatische versnellingsbak en het AMG composietremsysteem verzorgen een onvergetelijke rijervaring. 


8. Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss Edition

De SLR McLaren Stirling Moss mag in dit rijtje eigenlijk niet ontbreken. Dit in tegenstelling tot het dak en de voorruit van de wagen: die zijn namelijk weggelaten, wat resulteert in een lichte en daarnaast snelle auto. De SLR McLaren is uitgerust met een 5.4-liter supercharged V8 motor en genereert zo’n 641 pk. Van deze wagen zijn slechts 75 exemplaren gebouwd. Dit waren de laatste SLR’s ooit. De wagen staat hiermee voor het einde van de samenwerking tussen Mercedes en McLaren. Gelukkig hebben we de foto’s nog.


7. Mercedes-AMG E 63

Een 5.5-liter bi-turbomotor met 557 pk scheurt deze top E-Klasse van 0 tot 100 km/h in slechts 3,8 seconden. Een unieke wagen in zowel vormgeving als prestaties. Extra aandacht verdient ook het gespecialiseerde E 63 S-model. Dit model is namelijk voorzien van een extra krachtige motor die beschikt over maar liefst 585 pk. Standaard uitgerust met een performance georiŽnteerd AMG 4MATIC All Wheel Drive systeem – deze wagen is in voor een sportieve rit.


6. 300SL Gullwing (1955)

De snelste wagen van zijn tijd: de Mercedes-Benz 300SL. Eťn van de eerste dingen die opvalt aan deze iconische wagens zijn de deuren. Die zijn namelijk niet aan de zijkant, maar aan de bovenkant gemonteerd, zodat ze naar boven toe openklappen. Hierdoor komt de wagen ook aan zijn bijnaam, de “Gullwing”. Het ontwerp van de 300SL is gebaseerd op de luchtvaart. Hiervandaan komen de klassieke Gullwing deuren en het tube-frame chassis. Nog een reden dat deze wagen in de top tien mag staan: het was de eerste auto die gebruik maakt van een direct fuel injection motor, wat hem al snel zo’n 25% krachtiger maakte dan andere raceauto’s uit zijn tijd.


5. Mercedes-AMG CLS 63 S

Je zou het misschien niet verwachten van een “gewone” vierdeurs coupť, maar deze CLS schiet vanuit stilstand in slechts 3,2 seconden naar de 100 km/h! Dit komt voor een groot deel door het monster onder de motorkap: een 5,5L twin-turbocharged V8. De CLS63 AMG S beschikt over een respectvolle 575 pk en in combinatie met zijn standaard meegeleverde all-wheel-drive systeem en verbeterde grip op de weg rijdt deze auto comfortabel en met finesse.


4. Mercedes-Benz 600 (1963)

In 1956 nam Mercedes-Benz zich voor om de ultieme luxewagen te ontwikkelen. In 1963, zeven jaar later, kwam deze wagen uit: de Mercedes-Benz 600. Deze wagen stond aan de top. De 600 beschikte over een 6,3L V8-motor die speciaal werd ontwikkeld voor deze specifieke wagen. De auto bleek zeer geliefd onder staatshoofden en andere hoogstaande personen. Dit was zeker niet onverwachts, want de 600 straalde zowel vanbuiten als vanbinnen niets dan luxe, comfort en status uit. Ondertussen heeft de 600 zich ontwikkeld tot een nieuw icoon van luxe: de Mercedes-Benz S-Klasse.


3. Mercedes-Benz W196 (1954)

Op de hele wereld zijn tegenwoordig slechts zo’n tien W196’s te vinden. Maar dat is niet de enige reden waarom deze wagen op nummer drie in de Wensink Mercedes-Benz top tien staat. De wagen is geroemd in de autoracewereld en heeft twee Gran Prix titels op zijn naam staan. Daarnaast won de auto negen van de twaalf Formule 1 races waarin hij meedeed. Best knap, toch?


2. Mercedes-Benz S-CLASS

Hij wordt beschreven als de meest geavanceerde personenwagen in productie: de Mercedes-Benz S-Klasse. Deze wagen is al vanaf zijn geboorte een toonbeeld van comfort, luxe, status en veiligheid en houdt dit imago stevig vast. Maar ook voor de snelheidsduivels onder ons biedt de S-Klasse meer dan voldoende speelruimte. Zo beschikt de nieuwe S63 AMG over een All Wheel Drive, 5.5L V8 motor met maar liefst 577 pk waarmee hij in slechts 3,9 seconden de 100 km/h haalt. Deze kracht, gecombineerd met een ongekend luxueuze uitstraling, de nieuwste technologieŽn en een gewaardeerd imago, plaatst de S-Klasse op nummer twee van onze lijst.


1. SSK Roadster (1929)

De nummer ťťn van deze lijst: de Mercedes-Benz SSK Roadster. Van deze wagen zijn er in de periode 1928 – 1932 slechts zo’n 33 vervaardigd. Van dit getal werd ongeveer de helft gebruikt in verschillende races, waar de auto erg succesvol bleek. De auto won onder andere de 500 mijl van ArgentiniŽ, de Grand Prix van Ierland en de Mille Miglia. Vandaag de dag zijn er nog maar zo’n vier SSK’s over, wat de auto extreem zeldzaam en gewild maakt. Dit, samen met de avontuurlijke historie en het fenomenale uiterlijk van de SSK, maakt hem tot de topper van onze lijst.


Dat was hem alweer: de Wensink Top Tien Mercedes-Benz lijst van december! In januari brengen wij een nieuwe versie uit en jouw input is meer dan welkom. Stuur ons een bericht op onze Facebookpagina!

 

Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart