7 december 2015

Mercedes-Benz fabriek Sindelfingen produceert 20 miljoenste auto

In de fabriek van Mercedes-Benz in Sindelfingen is de 20 miljoenste auto van de band gelopen. De jubileumauto was een S 500 Plug-In Hybrid. Het bereiken van deze historische mijlpaal viel samen met nóg een heuglijke gebeurtenis: op zijn Facebookpagina kon Mercedes-Benz de 20 miljoenste fan begroeten.


Binnen het productienetwerk van Mercedes-Benz Cars is de fabriek in Sindelfingen het competence center voor personenwagens in de luxe- en premiumklasse. De productiestandplaats viert dit jaar het 100-jarig jubileum en kent een afwisselende geschiedenis die in 1915 begon met de productie van vliegtuigen en vliegtuigmotoren en later autocarrosserieën. In 1946 startte Mercedes-Benz hier met de productie van complete auto's. De huidige S-Klasse en zijn voorgangermodellen worden sinds de komst van de Mercedes-Benz 220 in het voorjaar van 1951 in de fabriek in Sindelfingen gebouwd. De S-Klasse is de meest verkochte luxe limousine ter wereld.

De volgende 20 miljoen auto's zullen aanzienlijk sneller worden gebouwd dan tot nu toe. Tot 2020 wordt in totaal € 1,5 miljard geïnvesteerd in ultramoderne en flexibele productiemethodes waardoor de klanten nog meer individualiseringsmogelijkheden krijgen en de topkwaliteit van het merk met de ster wordt gewaarborgd.

In de toekomst krijgen fans en medewerkers van Mercedes-Benz de mogelijkheid nieuwe hoofdstukken aan de geschiedenis van de jubileumauto toe te voegen: de obsidiaanzwarte S 500 e wordt gebruikt voor bijzondere gelegenheden en de verhalen, films en foto's die daarbij ontstaan zullen zeker in de social media niet onopgemerkt blijven.


Over de Mercedes-Benz fabriek Sindelfingen

Bij de Mercedes-Benz fabriek in Sindelfingen zijn 26.000 mensen werkzaam. In het afgelopen jaar rolden 367.313 personenwagens uit de Mercedes-Benz C-, E- en S-Klasse alsmede de CLS Coupé, CLS Shooting Brake, SLS AMG en Mercedes-AMG GT van de band. In het Mercedes-Benz Kundencenter in Sindelfingen alleen al worden dagelijks meer dan 250 auto's afgeleverd.


 

Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart