6 oktober 2015

5-10-2015: Officieel statement vanuit Daimler m.b.t. 'diesel-affaire'

Sinds bijna twee weken overheerst de ‘diesel-affaire’ de media, en uiteraard wordt dat thema uitgebreid besproken. Daarom willen we nog eens duidelijk maken dat onze auto’s niet worden gemanipuleerd en dat dat in het verleden ook nooit is gebeurd! 

Het zogenaamde ‘defeat device’, een voorziening die de werking van de nabehandeling van uitlaatgassen ontoelaatbaar beperkt, werd en wordt niet door ons gebruikt. Dat geldt voor al onze diesel- en benzinemotoren wereldwijd. We houden ons aan de wettelijke voorschriften. Eventuele andersluidende verwijten wijzen we nadrukkelijk af. 

We delen de verontwaardiging over het toepassen van onrechtmatige middelen om uitlaatgastesten te manipuleren en verweren ons tegen welke tendens dan ook, om ook ons bedrijf te verdenken van vermoedelijke fraude. En dat gebeurt wanneer andere feiten, zoals het fysische verschil tussen normverbruik en werkelijk verbruik, worden aangeduid als onrechtmatige gedragingen en daarmee beschuldigingen van fraude worden uitgebreid naar de gehele automobielindustrie. 

Om deze reden ondersteunen wij op Europees niveau de ontwikkeling van nieuwe wetten voor het vastleggen van realistische testmethoden. Hiertoe werken we open, met vertrouwen en constructief samen met de verantwoordelijke overheden. Dit doen we overigens al sinds vele jaren.


Dieter Zetsche Wolfgang, Bernhard Christine Hohmann-Dennhardt, Ola Kšllenius, Wilfried Porth, Hubertus Troska, Bodo Uebber & Thomas Weber

 

Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart