6 november 2015

Wensink Mercedes-Benz top 10 van november

Als officiële dealer van Mercedes-Benz genieten wij dagelijks van een prachtig uitzicht op enkele van de allermooiste, snelste en meest luxe auto’s. Dit bracht ons aan het denken: wat is nou eigenlijk de allerbeste Mercedes-Benz?

De redactie van Wensink Automotive heeft onze showrooms en het internet afgestruind en is op de onderstaande lijst gekomen. De criteria voor deze lijst: snelheid, technische innovaties, uitstraling en faam binnen de autowereld.


Weet jij nog aanpassingen voor onze lijst? Stuur ons dan een berichtje op onze Facebookpagina en bekijk de aanpassingen in onze top tien van december!


10. Mercedes-Benz C111 (september 1969)

We beginnen de lijst met de Mercedes-Benz C111. Dit is misschien niet het spannendste of mooiste model dat Mercedes ooit gemaakt heeft, maar de C111 toont wel overduidelijk een ander belangrijk aspect van de Mercedes-Benz spirit: innovatie. De verschillende C111-types van Mercedes-Benz waren als het ware rijdende experimenten en bevatten als één van de eerste een wankelmotor. Ook qua uiterlijk zette de C111 een nieuwe standaard in de autowereld, vooral onder racewagens. Ondanks veelvuldig aandringen van menig Mercedes-fan, is de C111 nooit verkocht.


9. Mercedes-AMG SL 65

Maak kennis met de meest krachtige Mercedes-AMG SL. Met zijn 6.0L V12-biturbomotor schiet dit beest van 0 tot 100 km/h in slechts 3,4 seconden. De motor levert maar liefst 630 pk en diverse systemen zoals de AMG speedshift Plus 7G-Tronic automatische versnellingsbak en het AMG composietremsysteem verzorgen een onvergetelijke rijervaring. 


8. Mercedes-AMG CLK GTR

Eén van de duurste productieauto’s van de jaren ’90: de Mercedes-AMG CLK GTR. Deze Mercedes was eigenlijk bedoeld als racewagen voor het FIA GT Championship, maar om aan de eisen van het FIA te voldoen moesten er 25 straatversies gemaakt worden. Tot op de dag van vandaag zijn dit begeerlijke auto’s voor elke racewagenliefhebber. Je moet er wel wat voor over hebben: deze wagen kost zo’n twee miljoen euro.

7. Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss Edition

De SLR McLaren Stirling Moss mag in dit rijtje eigenlijk niet ontbreken. Dit in tegenstelling tot het dak en de voorruit van de wagen: die zijn namelijk weggelaten, wat resulteert in een lichte en daarnaast snelle auto. De SLR McLaren is uitgerust met een 5.4-liter supercharged V8 motor en genereert zo’n 641 pk. Van deze wagen zijn slechts 75 exemplaren gebouwd. Dit waren de laatste SLR’s ooit. De wagen staat hiermee voor het einde van de samenwerking tussen Mercedes en McLaren. Gelukkig hebben we de foto’s nog.


6. 300SL Gullwing (1955)

De snelste wagen van zijn tijd: de Mercedes-Benz 300SL. Eén van de eerste dingen die opvalt aan deze iconische wagens zijn de deuren. Die zijn namelijk niet aan de zijkant, maar aan de bovenkant gemonteerd, zodat ze naar boven toe openklappen. Hierdoor komt de wagen ook aan zijn bijnaam, de “Gullwing”. Het ontwerp van de 300SL is gebaseerd op de luchtvaart. Hiervandaan komen de klassieke Gullwing deuren en het tube-frame chassis. Nog een reden dat deze wagen in de top tien mag staan: het was de eerste auto die gebruik maakt van een direct fuel injection motor, wat hem al snel zo’n 25% krachtiger maakte dan andere raceauto’s uit zijn tijd.


5. Mercedes-Benz CLS 63 AMG S

Je zou het misschien niet verwachten van een “gewone” vierdeurs coupé, maar deze CLS schiet vanuit stilstand in slechts 3,2 seconden naar de 100 km/h! Dit komt voor een groot deel door het monster onder de motorkap: een 5,5L twin-turbocharged V8. De CLS63 AMG S beschikt over een respectvolle 575 pk en in combinatie met zijn standaard meegeleverde all-wheel-drive systeem en verbeterde grip op de weg rijdt deze auto comfortabel en met finesse.


4. MERCEDES-BENZ 600 (1963)

In 1956 nam Mercedes-Benz zich voor om de ultieme luxewagen te ontwikkelen. In 1963, zeven jaar later, kwam deze wagen uit: de Mercedes-Benz 600. Deze wagen stond aan de top. De 600 beschikte over een 6,3L V8-motor die speciaal werd ontwikkeld voor deze specifieke wagen. De auto bleek zeer geliefd onder staatshoofden en andere hoogstaande personen. Dit was zeker niet onverwachts, want de 600 straalde zowel vanbuiten als vanbinnen niets dan luxe, comfort en status uit. Ondertussen heeft de 600 zich ontwikkeld tot een nieuw icoon van luxe: de Mercedes-Benz S-Klasse.


3. Mercedes-Benz W196 (1954)

Op de hele wereld zijn tegenwoordig slechts zo’n tien W196’s te vinden. Maar dat is niet de enige reden waarom deze wagen op nummer drie in de Wensink Mercedes-Benz top tien staat. De wagen is geroemd in de autoracewereld en heeft twee Gran Prix titels op zijn naam staan. Daarnaast won de auto negen van de twaalf Formule 1 races waarin hij meedeed. Best knap, toch?


2. Mercedes-Benz S-CLASS

Hij wordt beschreven als de meest geavanceerde personenwagen in productie: de Mercedes-Benz S-Klasse. Deze wagen is al vanaf zijn geboorte een toonbeeld van comfort, luxe, status en veiligheid en houdt dit imago stevig vast. Maar ook voor de snelheidsduivels onder ons biedt de S-Klasse meer dan voldoende speelruimte. Zo beschikt de nieuwe S63 AMG over een All Wheel Drive, 5.5L V8 motor met maar liefst 577 pk waarmee hij in slechts 3,9 seconden de 100 km/h haalt. Deze kracht, gecombineerd met een ongekend luxueuze uitstraling, de nieuwste technologieën en een gewaardeerd imago, plaatst de S-Klasse op nummer twee van onze lijst.


1. SSK Roadster (1929)

De nummer één van deze lijst: de Mercedes-Benz SSK Roadster. Van deze wagen zijn er in de periode 1928 – 1932 slechts zo’n 33 vervaardigd. Van dit getal werd ongeveer de helft gebruikt in verschillende races, waar de auto erg succesvol bleek. De auto won onder andere de 500 mijl van Argentinië, de Grand Prix van Ierland en de Mille Miglia. Vandaag de dag zijn er nog maar zo’n vier SSK’s over, wat de auto extreem zeldzaam en gewild maakt. Dit, samen met de avontuurlijke historie en het fenomenale uiterlijk van de SSK, maakt hem tot de topper van onze lijst.


Dit is de Wensink Top Tien Mercedes-Benz lijst van november! In december brengen wij een nieuwe versie uit en jouw input is meer dan welkom. Stuur ons een bericht op onze Facebookpagina!

 

Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart