15 oktober 2015

Mercedes-Benz B250 e ook in 2016 met 4% bijtelling

Nieuwsbericht


De Mercedes-Benz B 250 e (Electric Drive) zorgt met zijn krachtige elektromotor voor temperamentvol rijplezier – en dat ook nog eens lokaal emissievrij. Met slechts 4% bijtelling en een bijtellingstarief van € 56* per maand is de elektrisch aangedreven B-Klasse bijzonder aantrekkelijk voor zakelijk gebruik. Dat is ook in 2016 het geval, want de B 250 e blijft ook in het nieuwe jaar bij zakelijke inzet goed voor 4% bijtelling. De B 250 e is leverbaar vanaf € 39.495,-.

De vijfpersoons B 250 e is voorzien van een krachtige elektromotor die garant staat voor een avontuurlijke rijervaring. De auto brengt u in slechts 7,9 seconden van 0 tot 100 km/h. Deze kracht brengt u een dynamische en krachtige rit, iedere keer wanneer u de B 250 e instapt. De auto beschikt over aantrekkelijke standaardopties zoals voorklimatisering van het interieur, zelfs op afstand! Daarnaast beschikt de wagen standaard over een motor die u met een "volle tank" zo'n 200 km lang op de weg houdt. 

B 250 e Lease Edition – standaard met veel extra’s

Ideaal voor de zakelijke markt is de B 250 e Lease Edition. Deze is ten opzichte van de standaarduitvoering bijzonder rijk uitgerust met onder andere navigatie, bi-xenonkoplampen, lichtmetalen velgen, RANGE PLUS, een radargestuurd recuperatief remsysteem, akoestische voertuigidentificatie, KEYLESS GO-startfunctie, actieve parkeerassistent inclusief PARKTRONIC en Mercedes connect me - Remote Online. De B 250 e Lease Edition is leverbaar vanaf € 39.995 met een netto bijtelling van € 56* per maand.

De RANGE PLUS-functie kan de actieradius van deze Mercedes incidenteel vergroten tot 30 km. RANGE PLUS voorziet u, naast een vergrote actieradius, tevens van extra opties zoals een verwarmde voorruit, isolatiemaatregelen en warmtewerend, donker getint glas. 

Een tweede technische, energiebesparende functie is het radarondersteunende, recuperatieve remsysteem. Dit systeem wint energie terug wanneer u remt, waardoor de actieradius nogmaals wordt uitgebreid. Het systeem maakt gebruik van de data van de radarsensor van COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS om de terugwinning van energie en het afremmen al naargelang de verkeerssituatie te verhogen of tot nul te reduceren. Dit verhoogt het rijcomfort en de efficiŽntie. Bovendien kan u met behulp van de stuurschakelpaddles uit vier verschillende vaste recuperatieniveaus kiezen – van ‘zeilen’ tot hoge recuperatie.

Ter bescherming van voetgangers en fietsers genereert de akoestische omgevingsbescherming tot een snelheid van 30 km/h een speciaal voor Mercedes-Benz ontwikkeld geluid.

Laadmogelijkheden

Alle B 250 e uitvoeringen beschikken standaard over een laadkabel voor wallbox en openbaar oplaadstation (mode 3). Hiermee kan de B 250 e in zo’n 2,4 uur van 20 – 100% aan een zeer groot aantal publieke of semipublieke mode 3-laadpalen in Nederland worden opgeladen. Voorwaarde is wel dat de laadpaal een 3 fase-aansluiting heeft waarmee tenminste 11 kWh geladen kan worden. Zonder meerprijs wordt op verzoek in plaats van de mode 3-laadkabel een 4 meter lange laadkabel voor een huishoudelijk stopcontact (mode 2) geleverd. Een combinatie van een mode 2-laadkabel voor een huishoudelijk stopcontact en een laadkabel voor wallbox en openbaar oplaadstation (sneller laden, mode 3) is een optie. Bij de B 250 e Lease Edition worden beide laadkabels standaard meegeleverd.

Mercedes-Benz accucertificaat

Voor de hoogspanningsaccu van de B 250 e wordt door Mercedes-Benz een certificaat afgegeven. Dit waarborgt met inachtneming van de voorwaarden gedurende een periode van 8 jaar of 100.000 km (al naargelang hetgeen het eerste wordt bereikt) een minimumcapaciteit van de hoogspanningsaccu.

T‹V-milieucertificaat

De B 250 e heeft in navolging van veel andere Mercedes-Benz modellen het milieucertificaat gekregen. Dit is toegekend door keuringsinstantie T‹V SŁd volgens ISO-norm TR 14062. De elektrisch aangedreven B-Klasse heeft daartoe het zogeheten lifecycle-assessment doorlopen. Hierbij worden over de gehele levensduur, van ontwikkeling via productie en gebruik tot en met recycling, alle milieurelevante aspecten uitvoerig gedocumenteerd. Het milieucertificaat en alle bijbehorende informatie is te vinden in de ‘Life Cycle’ documentatiereeks op http://www.mercedes-benz.com/.

* Gebaseerd op 42% inkomstenbelasting – genoemd bedrag is een rekenvoorbeeld 

 

 

Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart