Verwacht: meer dan 10 elektromodellen in 2020.

Om lokaal emissievrij rijden te realiseren, hanteert Daimler een drievoudige aandrijvingsstrategie met elektroauto’s, hybridemodellen en verbrandingsmotoren. De onderneming kiest voor een holistische aanpak bij de elektrificering met het nieuwe technologie- en productmerk EQ. Naast de ontwikkeling van een modulaire voertuigfamilie wordt een omvangrijk ecosysteem ontwikkeld voor de ontwikkeling van de vereiste laadinfrastructuur.


“Alle seinen staan op groen. We investeren alleen al meer dan 10 miljard euro in de ontwikkeling van onze EQ-modellen”, aldus Ola Kšllenius, sinds begin dit jaar verantwoordelijk voor Daimler Group Research en Mercedes-Benz Cars Development. “In 2022 zullen we meer dan tien volledig elektrische modellen op de markt brengen. We elektrificeren ook het gehele Mercedes-Benz modellengamma en onze klanten kunnen zo kiezen voor tenminste ťťn elektrisch alternatief in elke Mercedes-Benz modelserie, in totaal meer dan vijftig.”


Met het oog op de mobiliteit van de toekomst zet Daimler in op verschillende technologieŽn die naast elkaar blijven bestaan. Deze zijn perfect toegesneden op de verschillende klantbehoeften en voertuigtypen. Ola Kšllenius: “We leggen de nadruk op zeer efficiŽnte hightech verbrandingsmotoren, systematische hybridisatie en op elektro-aandrijving met accu of brandstofcel We kiezen bewust voor een brede benadering omdat ons modellengamma erg groot is en de mobiliteitsbehoeften van onze klanten uiteenlopen.”


Daimlers plannen zijn onder te verdelen onder vier pijlers, te weten: 

  1.  CO2-vrije mobiliteit
  2. De reeks plug-in hybrids
  3. Zeer efficiŽnte verbrandingsmotoren
  4. Flexibiliteit en meer connected

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart